Styrelsen

Här finner du en kort presentation av föreningens förtroendevalda styrelseledamöter och suppleanter.

Ordförande

Ordförande

Lasse Mattila, ordförande

Mitt namn är Lasse Mattila och jag är socionom samt utbildad handledare inom psykosocialt arbete. Jag har arbetat hela mitt yrkesverksamma liv med barn och unga i utsatta livssituationer, däribland inom socialtjänsten och inom skolan. Idag arbetar jag som enhetschef och handledare inom området för förstärkt jour- och familjehemsvård samt som föreläsare och opinionsbildare. Jag är även chefredaktör för webbmagasinet Mad in Sweden.

Ledamöter

Nina Yderberg, ledamot

Jag är läkare med stort alternativmedicinskt intresse som inte längre känner mig hemma inom landstingsvården. I första hand jobbar jag som EMDR terapeut men kompletterar just nu min kompetens med en antroposofiskt inriktad trädgårdmästarutbildning. Till hösten börjar jag dessutom en treårig utbildning till bildterapeut. I min privata verksamhet skriver jag inte ut mediciner utan använder mig av en mer holistisk ”läkekonst”.

Dunja Grisell, ledamot

Mitt namn är Dunja Grisell, jag har tre barn och väntar i skrivande stund mitt fjärde. Jag studerar mänskliga rättigheter och har en bakgrund som aktivist inom djurrätt och nu sedan flera år tillbaka inom den internationella psykiatrikritiska rörelsen. Jag skadades av en ECT-behandling år 2007 och har efter det på olika sätt försökt belysa de strukturella problem som präglar den västerländska psykiatrin. Min dröm är att bygga upp ett alternativt center för människor i kris, i stil med Soteria-modellen.

Jeanette Nord, ledamot

Jag heter Jeanette Nord och jag utbildade mig till sjuksköterska på 90-talet. Jag jobbar idag bl.a. som volontär på Mind, Självmordslinjen. Jag brinner för att hjälpa människor och för att utifrån egna erfarenheter sprida kunskaper om vad komplext trauma är och hur viktigt det är att få rätt hjälp för att kunna lära sig leva med det.

Lena Wingbro, kassör

Mitt namn är Lena Wingbro och jag har i mitt yrkesliv arbetat främst med ekonomi, försäljning och marknadsföring. Sedan 2011 driver jag eget företag inom företagsutveckling. Jag har även drivit hälsokostbutik och arbetat som gymnasielärare och då bl.a. stöttat ungdomar med svårigheter. Jag och min man har även varit familjehem och arbetat med psykisk ohälsa i ca 15 år, vilket är något jag brinner för.

Suppleanter

Fanny Marell, suppleant

Fanny Marell, Socionom, leg psykoterapeut samt lärare och handledare. Har arbetat i ca 25 år med: socialt arbete på socialtjänst, familjebehandling på institution för ungdomar med allvarliga psykiatriska bekymmer, som kurator/familjeterapeut inom BUP och som familjeterapeut på ätstörningsklinik. De senaste åren har jag arbetat privat som handledare och utbildare samt med psykoterapier. Jag har ett starkt engagemang i frågan "vad är psykiskt lidande och hur påverkar vår förståelse de lösningar vi väljer". Andra frågor som intresserar mig är makt och delaktighet.

Ann-Kathrin Matthies-Lindo, suppleant

Jag heter Ann-Kathrin Matthies-Lindo och jag är trebarnsmor, och arbetar som förskollärare sedan över 30 år. Jag har även drivit en syateljé i närmare 10 års tid tidigare, för design och sömnad av brudklänningar, och scendekorer till artister och TV-galor m.m. Jag har grundutbildning i konst och i socialt arbete. Jag är psykiatrikritiskt engagerad och har bl.a. gjort en intervjuserie som radioreporter för programmet Radio Totalnormal.

Övriga förtroendevalda

Revisor för föreningen är Jan Svensson.

Valberedningen består av Cicki Malmström och Julia Svensson.