Styrelsen

Här finner du en kort presentation av föreningens förtroendevalda styrelseledamöter och suppleanter.

Ordförande

Ordförande

Lasse Mattila, ordförande

Mitt namn är Lasse Mattila, jag är 43 år, socionom, samt utbildad handledare inom psykosocialt arbete. Jag har arbetat hela mitt yrkesverksamma liv med barn och unga i utsatta livssituationer, däribland inom socialtjänsten och inom skolan, och det också just barn och unga som jag brinner allra mest för. Idag arbetar jag som handledare för jour- och familjehem samt som föreläsare och utbildare. Jag är även chefredaktör för webbmagasinet Mad in Sweden.

Ledamöter

Jeanette Nord, ledamot

Jag heter Jeanette Nord som är en 46-årig kvinna som utbildade mig till sjuksköterska på 90-talet. Jag jobbar bl.a. som volontär på Mind, Självmordslinjen. Jag brinner för att hjälpa människor och för att utifrån egna erfarenheter sprida kunskaper om vad komplext trauma är och hur viktigt det är att få rätt hjälp för att kunna lära sig leva med det.

Lena Wingbro, kassör

Mitt namn är Lena Wingbro, jag är 53 år och har i mitt yrkesliv arbetat främst med ekonomi, försäljning och marknadsföring. Sedan 2011 driver jag eget företag inom företagsutveckling. Jag har även drivit hälsokostbutik och arbetat som gymnasielärare och då bl.a. stöttat ungdomar med svårigheter. Jag och min man har även varit familjehem och arbetat med psykisk ohälsa i ca 15 år, vilket är något jag brinner för.

Suppleanter

Robin Enander, suppleant

Mitt namn är Robin Enander, jag är 26 år gammal, jurist och verksam som politisk sekreterare. Jag brinner för jämlik och patientsäker vård samt att patienters rättigheter vid fel och skador ska tillvaratas rättssäkert.

Ann-Kathrin Matthies-Lindo, suppleant

Jag heter Ann-Kathrin Matthies-Lindo, är 56 år, trebarnsmor, och är förskollärare sedan över 30 år. Jag har även drivit en syateljé i närmare 10 års tid tidigare, för design och sömnad av brudklänningar, och scendekorer till artister och TV-galor m.m. Jag har grundutbildning i konst och i socialt arbete. Jag är psykiatrikritiskt engagerad och har bl.a. gjort en intervjuserie som radioreporter för programmet Radio Totalnormal.

Övriga förtroendevalda

Revisor för föreningen är Jan Svensson.

Valberedningen består av Cicki Malmström och Julia Svensson.