Musikterapi

Musikterapi är en vetenskapligt grundad behandlingsform som bygger på musikens förmåga att skapa kontakt, kommunikation och motivation. Man använder musikupplevelser, musikaliskt skapande och/eller samspel i hälsofrämjande, personlighetsutvecklande eller bearbetande syfte. Musikterapi tillhör de konstnärliga terapiformerna och kan även sägas höra hemma inom området kultur och hälsa.

Musikterapi innebär det professionella användandet av musik och dess element som en intervention i medicinska, pedagogiska och vardagliga sammanhang med individer, familjer eller grupper i olika storlekar, vilka strävar efter att optimera sin livskvalitet och förbättra sin fysiska, sociala, kommunikativa, emotionella, intellektuella och andliga hälsa och välbefinnande. Forskning, praktik, utbildning och klinisk verksamhet i musikterapi baseras på professionella normer i enlighet med kulturella, sociala och politiska kontexter.

Källa: Wikipedia

 

Länkar

 

Vill du bidra med relevanta länkar eller annat till denna sidan, tveka inte att kontakta oss.

2 svar på ”Musikterapi

  1. BENJAMIN Svara

    Hej! Jag är intresserad av musikterapi. Jag pysslar med musik och tycker det vore väldigt intressant att få lära sig mer. Jag bor just nu i Umeå.

    • Lasse Mattila Svara

      Hej Benjamin! Tack för ditt meddelande och för ditt engagemang! Då vi som förening inte arbetar ”operativt” med stöd eller terapier (eller rekommenderar några enskilda vare sig metoder eller terapeuter) skulle vilja rekommendera dig att titta vidare på de länkarna som finns här på sidan. Hoppas du hittar en väg framåt. Lycka till och allt gott! Lasse Mattila, FAP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.